Bant Mag. 15. Yıl Özel Sayısı #1

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Bant Mag. 15. Yıl Özel Sayısı #1

SONRAKİ Bant Mag.

İlk sayısını 2004 Eylül’ünde yayımladığımız Bant, çoğumuz (siz, biz, çoğumuz) için bir hayli dönüştürücü olduğu aşikâr 15 yılı geride bıraktı. Muhakkak birtakım yaşlar aldık. Ama 15. yılın bizde yarattığı heyecanın tek dayanağı ve 15 yılı çok kutlanası kılan yegâne gerçek, devam etmenin ta kendisi açıkçası. Bu vesileyle 2019’un geri kalanında 15. yılımızı özel dergi sayıları, proje ve etkinlikler ile kutluyoruz. Bu duyuruları sizle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Kulağınız, gözünüz bizde olsun! Gelelim bu önünüzde duran dergide tam olarak neler olduğuna...

Bant Mag. 15. yıl özel sayısı (daha doğrusu sayıları) için bir yandan aslında uzundur aklımızı çelen bir fikri harekete geçirdik: Konularını bizim değil, kapısını çaldığımız konuk editörlerin seçeceği bir dergi. Dünyadan ve Türkiye’den geride bıraktığımız yıllar içerisinde temas kurduğumuz, ahbap olduğumuz, bize ilham vermiş veya fikirlerini kurcalamaktan heyecan duyacağımız sanatçı, yazar, müzisyen ve sinemacılar ile çeşitli oluşumlara/kurumlara gittik ve bize işlememiz için birer konu seçmelerini istedik. Gelen bazı ödevler bir hayli kazık olmakla beraber heyecanımızı daha da körükledi. Nihayetinde ortaya çıkan ilk sayı da uzaydaki okyanuslardan Gnostik inancıyla 1. yüzyıl civarı yazılmış bir metne, şair Füruğ Ferruhzad’dan ressam Yüksel Arslan’a, iklim acil durumundan Porto Riko’daki ilham verici kuir feminist protestolara, elektronik müzik tarihinin loş köşelerinden Björk külliyatına, kült diziler Kavanozdaki Adam ve Mahkûm (The Prisoner) okumalarına, sanatta kafa açan diyaloglara uzandı. Kısacası yeni/özel sayımızda geçmişten/bugünden, okumaktan zevk alacağınızı düşündüğümüz birçok hikâye/fikir bir arada.

Bant Mag. No: 68 konuk editör temasıyla şekillenen iki özel sayımızdan ilki. Aralıkta ise # 2 gelecek. Verdikleri ödevlerle dergiyi ilham verici dünyalara açan herkese bin teşekkür. Kapılarını çalsak dahi ödev koparamadıklarımızın da canları sağ olsun. Çizerken, yazarken kendinden geçen tüm Bant ekibi ve siz eski/yeni tüm okuyucular, ne güzelsiniz!

“Galiba ben büyümeyi unuttum.”
1994 - Daniel Johnston (1961-2019)

Bant Mag. 15. Yıl Özel Sayısı # 1 Konuk Editörler
Açık Radyo (Ömer Madra), Alex Gross, Alper Canıgüz, Beirut (Zach Condon), Brazzaville (David Brown), Gaye Su Akyol, Joe Coleman, John Robb, Julianna Barwick, Mabel Matiz, Matt Wolf, Molly Crabapple, Özgür Mumcu, Panda Bear (Noah Lennox), Taner Ceylan, The Radio Dept. (Johan Duncanson)

 

SONRAKİ Bant Mag.
Bu yazıyı paylaş