Bant Mag. 15. Yıl Özel Sayısı #2

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Bant Mag. 15. Yıl Özel Sayısı #2

SONRAKİ Bant Mag.

İlk sayısını 2004 Eylül’ünde yayımladığımız Bant, çoğumuz (siz, biz, çoğumuz) için bir hayli dönüştürücü olduğu aşikâr 15 yılı geride bıraktı. Muhakkak birtakım yaşlar aldık. Ama 15. yılın bizde yarattığı heyecanın tek dayanağı ve 15 yılı çok kutlanası kılan yegâne gerçek, devam etmenin ta kendisi açıkçası. Bu vesileyle 15. yılımızı çeşitli proje ve etkinlikler ile kutladık. Örneğin derginin yayına başladığı 2004'ten bugüne her yıl için yerli sahneden yayınlanmış bir parçaya farklı bir yönetmenin ya da video sanatçısının özgün bir klip hazırladığı 15 Yıla 15 Klip projesinin sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. Bu önünüzde duran dergi de ilkini 2019 Ekim'inde yayınladığımız (Bant Mag. No: 68) 15. yıl özel sayılarımızın ikincisi ve sonuncusu... Sayının hazırlıklarına ta Kasım 2019'da başladığımızı da ekleyelim... 

Bant Mag. No: 69'da da konuları bizler değil, kapısını çaldığımız konuk editörler seçti. Dünyadan ve Türkiye’den geride bıraktığımız yıllar içerisinde temas kurduğumuz, ahbap olduğumuz, bize ilham vermiş veya fikirlerini kurcalamaktan heyecan duyacağımız sanatçı, yazar, müzisyen ve sinemacılar ile çeşitli oluşumlara/kurumlara gittik ve bize işlememiz için birer konu seçmelerini istedik. Yine kafa açıcı keşiflere çıkmamıza vesile olan nefis konular düştü önümüze. Ayrıca konuk yazar ve çizerlerimizle de sayı şenlendi. Verdikleri ödev ve emeklerle dergiyi ilham verici dünyalara açan herkese bin teşekkür. Ve de can-ı gönülden tekrar ediyoruz; çizerken, yazarken kendinden geçen tüm Bant ekibi ve siz eski/yeni tüm okuyucular, ne güzelsiniz!

Bant Mag. 15. Yıl Özel Sayısı #2 Konuk Editörler
Asad Faulwell, Barış Bıçakçı, Can Bonomo, Casper Clausen (Efterklang), Ebru Yıldız, John Stanier (Battles, Helmet), Jonathan LeVine, Kalben, Mabbas (Zorlu PSM), Marissa Nadler, Meriç Öner (SALT), Moon Duo, Murat Ertel, Pelin Esmer, Steve Gullick.

 

SONRAKİ Bant Mag.
Bu yazıyı paylaş