Beyazperdeden Kağıt Bebekler

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Beyazperdeden Kağıt Bebekler

İçerik: Melikşah Altuntaş, İllüstrasyon: Sadi Güran
ÖNCEKİ Türkiye Sinemasının 100. yılı SONRAKİ Bu ay ne izlesem?

Bu ay gösterime giren Enemy ve Maleficent filmlerinin yıldızları Jake Gyllenhaal ve Angelina Jolie’nin kariyerlerinden en ikonik parçaları kâğıt bebeklere giydirmek üzere bir araya getirdik.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Image

Image

Image

 

KIYAFETLER VE İLGİLİ FİLMLER

Angelina Jolie (Soldan Sağa)

Jolie'nin kariyerindeki ilk önemli çıkış, kendisine bir adet Altın Küre ödülü de kazandıran ve filme ismini veren efsane modelin biyografisine odaklanan Gia idi. Kendini bir aksiyon yıldızı olarak kabul ettirdiği ilk film ise aynı adlı bilgisayar oyunu serisinden beyazperdeye uyarlanan Lara Croft: Tomb Raider serisi oldu. Her filmde kılıktan kılığa gezen ve izleyicisini daima şaşırtmayı seven Jolie, kendisine en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar'ını kazandıran Girl, Interrupted!'da ise filmin geçtiği akıl hastanesinin en özgün karakterlerinden birine hayat veriyordu. Hayat arkadaşı ile tanıştığı ve dünyanın belki de en ünlü çiftine dönüşmelerine neden olan Mr. and Mrs. Smith ise Brad Pitt'le yakınlaşmalarına vesile oldu. Jolie'nin kariyerinin en zayıf halkalarından biri olan Alexander'da Colin Farrel'ın annesi olarak inandırıcı olmaya çalışan Jolie'yi bu ay Maleficent'te Disney'in karanlık sularında yüzerken göreceğiz.

Jake Gyllenhaal (Sağdan Sola)

Kariyeri boyunca en az Angelina Jolie kadar şaşırtıcı karakter ve tiplemelerle karşımıza çıkmakta olan Gyllenhaal, hemen her türde bir filmde karşımıza çıktı. Onu ilk kez bir balonun içinde yaşamaya mahkum olduğu Bubble Boy filmiyle keşfettik ama esas patlamasını, aynı yıl canlandırdığı ama kült olma süreci sonraki yıla yayılan Donnie Darko ile gerçekleştirdi. Gyllenhaal'un bir oyuncu olarak ciddiye alınmaya başlaması ise Ang Lee'nin bol ödüllü kovboy dramı Brokeback Mountain ile gerçekleşti. Bu filmle bir Oscar adaylığı ve BAFTA dahil pek çok ödül ve kimi adaylık kazanan Gyllenhaal, bir bilgisayar oyunu uyarlaması olan Prince of Persia'da aksiyon yıldızlığına da soyundu. Sam Mendes'in Irak draması Jarhead'de sıradışı bir asker görüntüsüyle karşımıza çıkan Gyllenhaal'u bir kez daha saçları kazınmış şekilde ise bu kez bir polis kılığında, End of Watch'da izledik. Gyllenhaal'u bu ay beyazperdede aynı film içerisinde hem bir tarih profesörü ve hem bir oyuncu rolünde, Enemy'de izleyeceğiz.

 

ÖNCEKİ Altyazı İlan SONRAKİ Bu ay ne izlesem?
Bu yazıyı paylaş