İzlemeden geçme: PepsiCo markalarından 15 reklam

Bu yazıyı paylaş
İçerik

İzlemeden geçme: PepsiCo markalarından 15 reklam

ÖNCEKİ “Photo Clash” İstanbul’dan da geçti!

PepsiCo'nun köklü reklam tarihinden viral, profesyonel, ev yapımı, eski-yeni demedik, sizler için bir izlemesi keyifli top 15 derledik, sırasızca sıraladık. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Pepsi Max & Jeff Gordon Sunar: Test Sürüşü

Jeff Gordon - bilmeyenlere bildirelim: Gordon Amerikalı profesyonel bir araba yarışı pilotu. Pepsi Max ile anlaşır ve güzel bir güne iyi bir satışla başlayacağını düşünen bir araba satıcısına hayatının deneyimini yaşatır. Makyaj ve takma sakal ile hafif yaşlandırılan Gordon, aslında bir kamera görevi gören Pepsi Max kutusu ve gözlükleri ile bu hiçbir şeyden habersiz araba satıcısı ile beraber bir test sürüşüne çıkar. Ama ne test sürüşü...

Doritos: Ağzınızda Meksika Tadı

Meksika için üretilen chili aromalı Doritos bakın ağzınızda nasıl bir tat bırakıyor?

Cheetos: Project TP

80'lerde tanıştığımız Cheetos âşığı çita Chester geçtiğimiz sene tüm dünyayı sanal tuvalet kâğıdı ile kaplamak üzere harekete geçti. Bir cadılar bayramı klasiği olan tuvalet kâğıdı şakası dijital âleme sürükleyen bu projede Chester bizim için seçtiğimiz ev, kale, saray, müze veya anıta helikopterden tuvalet kâğıdı fırlatıyor.
https://project-tp.com/

Doritos: Zaman Makinesi

Viral denince akla gelen bir diğer PepsiCo markası ise elbette Doritos. Son bir kaç senedir dünyanın belki de en pahalı reklam mecrası olan Amerika Super Bowl için Doritos severleri kendi virallerini çekip göndermeye teşvik ediyor. Kazanan ise 1 milyon doların sahibi oluyor! Bu senenin birincisi ise çakma zaman makinesi ise komşuyu Doritos paketinden eden zekî fırlama Jimmy.  

Gatorade:  Mutfak Koşusu

Olimpiyatlar için hazırlanan Gatorade viral videolarından olan bu stop-motion animasyonda atletimiz kir yağ pas pislik demeden tüm zorlukları Gatorade ile aşıyor. 

7UP: Zaman Yolcusu

Çin televizyonlarında yayınlanana bu 7UP reklamı başına neler geleceğini bilmeden 7UP yılbaşı ağacına bir dilek bağlayan genç bir adamın başından geçenleri konu alıyor. Zaman yolculuğunun bir avantajı var: geçmişe giden zor olsa da bugüne haber ulaştırabilir, ancak bu genç ne yazık ki laftan anlamıyor.

Lipton Ice Tea: H.A.H.A Virüsü

[video]DPLK0rq7Sd0[/video]

Romanya'da üretilen bu viral serisi Lipton Ice Tea içen insanlar arasında yayılan ve ölümcül derecede neşeye yol açan H.A.H.A virüsünü ve etkilerini konu alıyor.

Pepsi: Kung fu

Hepimizin bir şekilde denk gelmişliği vardır bu reklama. Kung fu öğrenmek için keşişlerin tapınağına giden ufak genç yıllar süren sıkı bir eğitime başlar... Klasiklerden...

Ruffles: İkiz Tepeler

90'ların ve belki de televizyon tarihinin en garip ve etkileyici dizilerinden biri olan İkiz Tepeler gerek konusu, gerekse birbirinden acayip karakterleri ile hâlâ geçerliliğini sürdüren bir ekol yarattı. Dizinin âniden yayından kaldırılması kararı sonucunda son bölümde dedektif genç yaşında cinayete kurban giden Laurey Palmer'ın hayaleti dedektif Dale Cooper'a kendisini 25 yıl sonra göreceğini fısıldamıştı. Ve dizinin yayından kalkmasından tam 25 yıl sonra yönetmen David Lynch yeni bir İkiz Tepeler çekimi için oyuncu seçimleri yapılacağını duyurdu! (Hâlâ duymamış hayranlar varsa onlara müjde olsun!) İngiltere televizyonlarında İkiz Tepeler döneminde yayınlanan bu Ruffles reklamında ise muhteşem dedektif Cooper naif fakat zekî cümlelerini Ruffles paketi için kurmakta...

Diet Pepsi: Diet Pepsi Kamyonu

Diet Pepsi'nin bu reklamında çölün ortasında arabası bozulan Puff Diddy ödül seremonisine gitmek için bir Diet Pepsi kamyonuna otostop çeker. Daha sonrası ise bir yıldız yağmuru ve bir Diet Pepsi kamyonu modası çılgınlığı.

Lay's : MC Hammer

"You Cant Touch This" sonrasında kayıplara karışan MC Hammer'ın nerede olduğunu merak eden var mı?

Pepsi Max Sunar: İnanılmaz Otobüs Durağı

Sırada bir diğer Pepsi Max viral videosu var - şunu belirtelim, Pepsi Max PepsiCo markaları arasında viral konusunda en aktif isimlerden biri. İngiltere’de bir otobüs durağını günümüz teknolojisinin nimetleriyle donatan Pepsi Max ekibi, otobüs bekleyen yolcuların ağzını açık bırakan; uzaylılar, dev robotlar, sokakta dolaşan kaplanlar ve uçan balonlara kapılıp gökyüzüne yükselenlerle dolu bir şov yaratmış.

Tropicana:  Doğal Enerji

Belki de dünyanın en orijinal reklam panosu. Yüzlerce portakal, çinko ve bir kaç kablonun oluşturduğu bu pano enerjisinin doğal kimyasal reaksiyon yoluyla yaratıyor. Açıkçası fikrin sahibine büyük alkış zira bu panoyu gördükten sonra insanın canının Tropicana meyve suyu çekmesi işten değil.

Lay's: Lay's Makinesi

Süpermarketlerde sık sık karşımıza çıkar, bir marka yeni çıkan ürününü veya yeni bir aromayı tanıtmak için stant açar, siz de alışveriş yaparken yeni ürünü denersiniz. Standart bir tanıtım kampanyası. Ancak Lay's işe yeni bir boyut katarak bir patatesten bir paket Lay's cipsin nasıl yapıldığını aşama aşama izleyebildiğiniz bir makine üretmiş. Üstelik oldukça da oyuncaklı bir mekanizmayla. Daha fazla açıklamaya gerek yok, videoya bir bakın deriz.

Yedigün: Patlak Sokaklar

2011 yılında, Yedigün'ün dijital reklam ajansı Karbonat ve viral video yaratıcıları Batesmotelpro tarafından Yedigün markası için yaratılan "Türkiye'nin İlk Viral Dizisi" Patlak Sokaklar, "ESRARENGİZ OLAY" bölümüyle başladı. 80’ler Amerikan aksiyon film ve dizilerinde duymaya alıştığımız dublaj Türkçesiyle epey keyif yaratan ve yayınlandığı tarihten itibaren üç ay içinde 1.5 milyondan fazla izlenen dizi toplam beş bölümden oluşuyor.

ÖNCEKİ “Photo Clash” İstanbul’dan da geçti!
Bu yazıyı paylaş