Şarkı şarkı Gaye Su Akyol ve Develerle Yaşıyorum albümü

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Şarkı şarkı Gaye Su Akyol ve Develerle Yaşıyorum albümü

Röp: Seçil Kalenderoğlu, İllüstrasyon: Berat Pekmezci
ÖNCEKİ Bütün aşklar yasaldır: Planningtorock SONRAKİ İstanbul’da kolektif müziğin beş noktası

Mai ve Seni Görmem İmkansız ile müziğini gayet iyi tanıdığımız Gaye Su Akyol ile geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilk solo albümü Develerle Yaşıyorum üzerine şarkı şarkı hislendik ve onunla hayal güçlerimizi birleştirdik...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. “Abbas” – “Abbas” bir Yeşilçam filminin fon müziği olsaydı sence bu hangi film olurdu ve başrolde kimi görürdük?
Tosun Paşa - başrolde yine Şener Şen ve Kemal Sunal tabiî.
Image

2. “Develerle Yaşıyorum” – “Ya o uzaya gidilecek, ya o uzaya gidilecek” diyerek seni arkandan uzayın derinliklerine kovalayan bu develer kim?
Faşist fikir, zikirlere, sevmeyi bilmeyen taş kafalara, yedikçe doymayanlara kibarca "deve" diyoruz. Bu arada bir yere gittiğimiz de yok, aklımız, fikrimiz, anımız, hayalimiz burada. Gerekirse uzaya tatile gider ama yine döner dolaşır buraya geliriz, unutmayın ki yeşil vadi bizim.
Image

3. “Biliyorum” – “Rakıyı sensiz içeyim diye, sevdirdin kendini biliyorum” sözlerindeki seni tek başına rakı sofrasında bırakan sevgilinin aksine kimlerle o sofrayı paylaşmayı seversin? Sofranın olmazsa olmaz mezeleri nelerdir?
Babayla Yakup'ta rakı sofrası muhabbetlerimiz klasiktir. Yakın birkaç dostla da sık sık evde yemekli rakılı müzikli toplantılar yapıyoruz. Barbunya, beyaz peynir, deniz börülcesi, patlıcan salatası, varsa bir de şakşuka alayım.
Image

4. “Yıllar Yılan” – Yılan gibi içimize sokulup sonra da bizi terk ediveren yıllar içinde tutabilseydin zamanı nerede kalmak isterdin?
Ahmet Hamdi Tanpınar diyor ki; "Ne içindeyim zamanın, ne de büsbütün dışında; yekpare, geniş bir ânın parçalanmaz akışında." Zamana tutunmak, onu parçalara ayırmaya çalışmakla geçen bir hayat değil belki ama, bir hayvan gibi naif, "an"ı yakalamak.
Image

5. “Zaman Asla Affetmez” – Zamanın affettiremeyeceği üç şey nedir?
Zaman; attığın taşı, akılsız başı, bir de gözün yaşını affetmez.
Image

6. “Çok Mutlusun” – İçini zehirli bir kuyuya dönüştürecek seni öfkelendirecek şeyler nedir? Kanımı yerde bırakmam intikamımı alırım mı dersin? 
Zalim sultanlara, sinsi kincilere, kraldan çok kralcılara, çocuk hayalleri çalan eyyamcılara, rüyalarımıza babasının tarlası gibi giren deyyuslara bin kuyu dolusu tezek biriktirdik. İntikam demeyelim, romantik ve çiğ kalır; iade-i ziyaret.
Image

7. “Ölü Bir Adam” – Ölü adamlar nasıl bir gezegende yaşıyor?
Ölü adamların ve keza kadınların en sevdiği yer, dondurmasıyla meşhur, "üç kafalı zebaniler ormanı"dır. Yaşamaktan ve sevmekten imtina edenler, günaşırı sessizce burada toplanır.Image

8. “Cehennem Meyhanesi” – Sofrasında musibeti, belası eksik olmayan “Cehennem Meyhanesi” şarkısının bir mekânı olsa neresi olurdu?
Shining'deki ev “Cehennem Meyhanesi” için iyi bir iç mekân.
Image

9. “Ruhun Ölmüş Senin” – “Ruhun Ölmüş Senin”i birisi yeniden yorumlamak istese bu kim olsun isterdin?
Zeki Müren, Beth Gibbons, Müslüm Gürses, Nina Simone Quartet.
Image



Gaye Su Akyol'un ilk solo albümü Develerle Yaşıyorum'un lansman konseri 14 Mayıs Çarşamba saat 20:00'de Karaköy Külah'ta!

ÖNCEKİ Bütün aşklar yasaldır: Planningtorock SONRAKİ İstanbul’da kolektif müziğin beş noktası
Bu yazıyı paylaş