“Photo Clash” İstanbul’dan da geçti!

Bu yazıyı paylaş
İçerik

“Photo Clash” İstanbul’dan da geçti!

ÖNCEKİ Pegasus'la Daha Çok Yaz İçin 5 Tatil Kaçamağı! SONRAKİ İzlemeden geçme: PepsiCo markalarından 15 reklam

Bugüne kadar ürettiği ayakkabılar ve düzenlediği etkinliklerle bir dünya markası olan Converse’in bu yılki projelerinden Sneakers Clash’in ilk etkinliği Photo Clash, 25 Nisan’da Galata Lomography Gallery & Store’da gerçekleşti. Dünya çapında toplam 16 şehirde gerçekleşen etkinliğin İstanbul ayağında bizim de sıkı birer takipçisi olduğumuz yerli illüstrasyon sanatçıları CİNS, Tayfun Pekdemir ve Burak Şentürk, Twitter üzerinden gönderilen fotoğrafların üzerinde çeşitli oynamalar yaparak onları özgün birer sanat eserine dönüştürdü. Yetenekli illüstratörler, oldukça keyifli geçen etkinlik sonrasında sorduğumuz üçer soruyu üzerinde oynadıkları fotoğraflarla cevapladı!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Burak Şentürk
İstanbul doğumlu illüstratör Burak Şentürk, sanatın sadece bir dalıyla uğraşmıyor. Mizah dergilerinden çocuk kitaplarına, reklam ajanslarından tekstile birçok alanda çalışmalar yürüten Burak, müzik grubu Kapsül ile Roxy Müzik Günleri’nde birincilik ödülü aldı. Şu sıralar tekstil grafikleri ve atölyelerle meşgul olan sanatçının yeni kişisel sergisi 4 Eylül 2014’de Milk Gallery’de açılacak.

Küçükken hayali bir arkadaşın olsaydı neye benzerdi?
Sanırım bana benzerdi. Çünkü çocukluğumdan beri bir başkasının gözünden kendimi gözlemlemeyi isterdim.
Image

En sevdiğin araba modelini yeniden dizayn edecek olsaydın?
Babamın bir araba ile eve geldiği ilk gün tanıştığım Mini Cooper'a minik dokunuşlar yaptım. Çünkü kendisi zaten çok güzel!
Image

Son zamanlarda seni en çok güldüren şey?
Beni her zaman en çok güldüren şey Peter Sellers ciddiyeti.
Image

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

CİNS
Katıldığı sergiler ve ürettiği işlerinde CİNS adını kullanan 30 yaşındaki sanatçı, lise dönemlerinde grafitti ile başladığı sanat hayatına almış olduğu grafik tasarım ve görsel iletişim tasarım eğitimleriyle devam etmiş. Çalışmalarında küçük yaşlarda onu etkileyen çizgi film karakterlerinin, genç yaşta bir parçası olduğu graffiti kültürünün ve pop-art gibi akımların izlerine rastladığımız CİNS'in son dönem grafiti çalışmalarının devamı niteliğinde olan ilk solo sergisi Erör, 9 Mayıs-15 Haziran 2014 tarihleri arasında Mixer'de ziyaret edilebilir olacak!

Küçükken hayali bir arkadaşın olsaydı neye benzerdi?
Image

Favori çizgi dizin için bir ayakkabı tasarlayacak olsaydın?
Image

Son zamanlarda seni en çok düşündüren şey?
Image

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tayfun Pekdemir (ZEST)
Ürettiği işlerde ZEST adını kullanan Tayfun Pekdemir, İstanbul doğumlu grafik tasarım öğrencisi. Aktif olarak 2008’den beri duvar boyayan ZEST’in tek bir tarza bağlı kalmadan üretmeyi tercih ettiği illüstrasyonları çeşitli karma sergilerde yer aldı.

Küçükken hayalî bir arkadaşın olsaydı neye benzerdi?
Küçükken aşırı bir havuç tüketimi söz konusuydu bende, bayağı arıyordum havucu. Bu arayış da hayalî arkadaşımın havuçtan başka birinin olacağını düşündürtmedi bana.Image

Favori müzik grubun için bir ayakkabı tasarlayacak olsaydın?
Çok fazla ve birbirinden başka tarzlarda müzikler dinliyorum, bunun için favori diyebileceğim tek bir müzik grubum hiç olmadı. Ama Motörhead'in ve Lemmy Kilmister'ın yeri hep ayrıydı. Rock’n Coke 2011'de en önlerden grubu izleme fırsatı da buldum, benim için müthiş bir olaydı bu.
Image

Son zamanlarda seni en çok şaşırtan şey?
En son 10 yaşlarımda bindiğim bisiklete geçen yaz tekrar dönme kararı verdim. Kısa zamanda büyük bir performans yakaladığımı düşünerekten ilk yaptığım uzun turumda Edirne üzerinden İstanbul'a yaklaşık 450 km’lik bir yolu pedalladım. Geçtiğimiz şubat ayı içerisinde de yine Edirne üzerinden Çanakkale şehitliklerine ev arkadaşımla beraber sürdük. Yarımadanın tamamını dolaştık.
Image

Converse’in “Sneaker Clash” projesi kapsamındaki ikinci etkinlik “Wall of Clash” 10 Mayıs tarihinde Galata’da gerçekleşecek. İstanbul’un dört bir yanında gördüğümüz Panda duvar resimleriyle tanıdığımız sanatçı Leo Lunatic, yine interaktif bir yolla gelen öneriler doğrultusunda Galata’da bulunan boş bir duvarı baştan yaratacak!

ÖNCEKİ Pegasus'la Daha Çok Yaz İçin 5 Tatil Kaçamağı! SONRAKİ İzlemeden geçme: PepsiCo markalarından 15 reklam
Bu yazıyı paylaş