Tommy Hilfiger: F.A.M.E

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Tommy Hilfiger: F.A.M.E

ÖNCEKİ Ankara üçlemesinin son çizgi romanı: Uzak Şehir

Tommy Hilfiger 2015 Sonbahar/Kış Kadın Giyim Koleksiyonu F.A.M.E. (Fashion, Art, Music, Entertainment), markanın tasarımcısının 1985 yılından itibaren ilham kaynağı olan moda, sanat, müzik ve eğlenceyi buluşturuyor. Üç farklı temanın yer aldığı koleksiyonda, rock yıldızlarının stillerinden, 60’lı yılların görsel sanatlarına kadar pop kültürden ve Amerikan tarzından etkilenen unsurlar bir araya getirilmiş.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Image

Image

Koleksiyonun ilk moda grubu Fashion temasında sunulan tasarımların ilham kaynağı, Tommy Hilfiger’ın 60’ların sonları ve 70’lerin başlarında geçen gençlik yıllarında vazgeçemediği parçaların modern yorumlarından oluşuyor. Erkek koleksiyonunda daha şık bir görünüm kazandırılan chino pantolonlar, klasik Oxford gömlekler ve blazer ceketler yeni tarzlarıyla markanın kolejli stilini kutluyor. Dış giyimde öne çıkan kaz tüyü pilot montu, parka ve kaz tüyü yelek gibi parçalarda da biyeler ve kalın fermuarlar gibi teknolojik detaylar dikkat çekiyor. Fashion kadın koleksiyonu ise ipuçlarını erkek giyimin ve androjen stillerin hüküm sürdüğü 60’lı yılların sonlarından ve 70’lerin başlarından alıyor. Sonbaharın ilk günlerinde, farklı boylarda tasarlanan kabanlar, özel kesim Crombie palto, parka veya modernize edilmiş kısa çoban kaban, ince trikolar ve hafif yünlülerle mükemmel bir uyum yaratıyor. 

Image

Image

Image

Pop kültürünü kutlayan F.A.M.E koleksiyonu, ipuçlarını Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Mark Rothko, Frank Stella ve Edward Ruscha gibi efsanevi sanatçılardan alan Art temasıyla devam ediyor. Bu gruptaki görünümlerde hafta sonunun rahat stillerine asi bir yorum getirilerek alacalı yünler, kalın örmeler ve bükümlü iplikler öne çıkarılıyor. Doku, desen ve renk kombinasyonlarında renk blokları, soyut çizgiler, soluk şeritler ve abartılı desenler tercih ediliyor. Kahverengi ve yeşilin topraksı tonları, canlı mavi, sarı, mürdüm ve devetüyü gibi retro renk patlamalarıyla dengeleniyor. Sonbahar sezonunda kat kat giyinme ihtiyacına yanıt veren dış giyim parçaları arasında kapitone deri montlar, pop renklerde sıfır yaka sweatshirtler, hafif kaz tüyü montlar ve kalın örgü yakalı parkalar gibi seçenekler yer alıyor.

Image

Image

Image

Son moda grubu Music, 70’lerin rock-and-roll stillerinden ilham alıyor. Lüks ve özel dikim yaklaşımı, rahat ve giyilerek açılmış hissi veren görünümlerle kombine edilerek eskitilmiş jeanleri ve ekose desenli kazakları ortaya çıkarıyor. İnce örmeden kalın örgülere kadar değişik kazaklar görünümü tamamlıyor. Grinin çeşitli tonlarında sofistike uzun ceketler, kapitone yünlü yelekler ve dokulu blazer ceketler, flanel pantolonlarla kolaylıkla kullanılabiliyor. 70’li yılların bohem estetiğini hissettiren, şakayık pembesi ve pudra rengi gibi feminen tonlar, koyu yeşil, koyu mavi ve taş grisi gibi renklerle kontrast yaratıyor. Kalın örme boyfriend kazaklar, örgü pançolar ve balıkçı yaka dökümlü kazaklarda kullanılan yeni yünler ve kalın örgüler, fonksiyonel olmanın yanı sıra kat kat giyme imkânı da sunuyor. Eteklerin boyları, kesimleri ve kumaşları farklılık gösterirken, yılan derisi desenli pantolonlar dikkat çekici bir stile sahip. İpuçlarını Studio 54’ün sansasyonel kulüp ortamlarından alan görünüm, imitasyon kürk montla tamamlanıyor.

Image

Image

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ÖNCEKİ Ankara üçlemesinin son çizgi romanı: Uzak Şehir
Bu yazıyı paylaş