Art Label Project: Senin Yeteneğin Senin Etiketin

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Art Label Project: Senin Yeteneğin Senin Etiketin

ÖNCEKİ 84 yaşında bir dominatrix: Catherine Robbe Grillet SONRAKİ Manu Chao der ki...

Bant Mag olarak 2012'de ilki gerçekleştiğinden bu yana takibe aldığımız Art Label yarışması üçüncü kez düzenleniyor. Art Label Project, bağımsız düşünen ve hayal gücüne güvenen profesyonel veya amatör herkesi etiket tasarlamaya davet ediyor!

Art Label Project 2012'den bu yana yaz dönemlerinde Türkiye'de tasarımla uğraşan herkesin nabzını bir yokluyor. Profesyonel veya amatör ayırt etmeden herkesin rahatlıkla katılabileceği yarışmada bu senenin konsepti ise oldukça ilginç:  1487(!) senesinden bu geçerliliği devam eden bir üretim kanunu, Reinheisgebot, 100% saf ve Alman anlamına geliyor.  Biz biraz bakındık, Reinheisgebot sağlam bir tariha sahip bir konsept, yani  biraz araştırma yapıp ilham bulmak işten değil!

Başvurular 28 Haziran, yani bugün, sona ermiş durumda. Jüri oylaması sonucunda kazananlar ise 6 Eylül 2014 tarihinde basın toplantısı ile açıklanacak.

Image

Sorularınız mı var? Buyrun...

Ne zamana kadar başvurabilirim?
28 Haziran 2014 saat 23:59:00'a kadar. Sonra balkabağı. Şunu da söyleyelim: siteye yüklediğin tasarımlarında gene bu tarihe kadar istediğin değişiklikleri yapabilirsin.

En fazla kaç tasarımla katılabilirim?
Yazıyla üç - rakamla 3.

Kimler başvurabilir?
18 yaşından büyük ve bağımsız düşünebilen herkes.

"Reinheistgebot" derken?
Bu senenin teması Reinheistgebot, 15. Yüzyıl'a dayanan bir prensip meselesi aslında. %100 Saf ve alman üretimi anlamına geliyor diye özetlemek mümkün.. Konuyla ilgili daha fazla araştırma yapmak için webde her türlü bilgi mevcut. Buradan başlayabilirsin.

Peki ya ödül?
Jüri tarafından en çok oy alan altı tasarımın sahibi her tasarımcının olmazsa olmazı Apple Mac Book Pro kazanıyor.

Ama esas ödül halk ve jüri oylamalarını önde bitiren ilk altı katılımcının etiket tasarımlarının sınırlı sayıda üretilerek dağıtıma girmesi. Yani  Andy Warhol ve Hussein Chalayan'dan sonra (!!) senin tasarımın da bir şişeyi süsleyebilir. Hem de öyle sadece bir gecelik bir partide falan değil, Eylül - Aralık ayları arasında belirli mekanlarda, marketlerde ve raflarda yerini alacak.

Jüri de kimler var?
Valla tasarım sektöründe bilinen, işinin ehli kişilerden oluşlan bir jüri senin ve katılan tüm herkesin tasarımlarını değerlendirmek için bir araya gelmiş: Art Label Project'de bu sene söz Cem Dinlenmiş, Erdil Yaşaroğlu, Sevgi Can Pekmezci, Murat Beşer, Elif Çevik ve Aslı Saktanber'e ait.

Bilmem gereken teknik detaylar var mı?
Başvuru için gereken dosyaların formatından, etiketin ölçülerine, hukuki açıdan tasarımında nelere dikkat etmen gerektiğinden bilmen gereken herşey artlabelproject.com adresinden indirebileceğin tasarım kitinde mevcut.

Nasıl birşey tasarlasam?
Bize sorma. Bağımsız düşün, yaratıcı ol, özgür hareket et. Unutma: ne yaparsan yap, 100% saf ve Alman olsun!

ÖNCEKİ 84 yaşında bir dominatrix: Catherine Robbe Grillet SONRAKİ Manu Chao der ki...
Bu yazıyı paylaş