Pegasus'la Daha Çok Yaz İçin 5 Tatil Kaçamağı!

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Pegasus'la Daha Çok Yaz İçin 5 Tatil Kaçamağı!

ÖNCEKİ Bu ay ne izlesem? SONRAKİ Kızlarımız PepsiCo ile Okuyor!

#yazdeyince aklınıza ne geliyor? Deniz, güneş, sahil? Keyifli kahvaltı sofraları? Sıcaklarda bunaltan beton şehirlerde, iş arasında yapılan uzun hafta sonu kaçamağı planları? Bodrum? Çeşme? Antalya? Marmaris?  Elbette memleketin cennet diyarları güzel... Ama biz sizi biraz daha geniş  ve yaratıcı düşünmeye davet ediyoruz. Zira hayat kısa ve keşfedilecek, görülecek çok yer var!!

Pegasus'un Daha Çok Yaz kampanyası için seçtiğimiz, #yazdeyince bizim aklımıza gelen, her biri tahminen bir Çeşme veya Bodrum  hafta sonu uçuşundan daha pahalı olmayan beş yaz tatili önerisi ile karşınızdayız. Önermesi bizden, biletler Pegasus'tan....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

#yazdeyince: Doğa Yürüyüşleri!
Yazın sıcak havasında şehir kalabalıklarından usananlar için uzun bir dağ yürüyüşü yapmak, denk geldiğiniz bir gölde yüzmek, yemyeşil orman arazilerinde hafiften kaybolmak muhteşem bir tatil anlamına gelebilir diye düşünüyoruz. Eğer siz de katılıyorsanız bizzat İsveçli dostlarımızdan gelen harika bir önerimiz var: Sarek Ulusal Parkı!

Sarek Ulusal Parkı - İsveç

Image


Image

Nerede? İsveç'in kuzey bölgesinde Lapland eyaletine bağlı Jokkmokk belediye arazisinde yer alan Sarek Ulusal Parkı İsveç'in yemyeşil doğasının en yoğunlukla hissedilebildiği bölgelerden en başta geleni desek yalan olmaz. Yaklaşık 50 kilometrelik bir çapa sahip yuvarlak bir alana yayılan park deneyimli dağcılar ve kampçıların sık sık ziyaret ettiği el değmemiş bir doğaya sahip. Park kamp ve yürüyüş meraklıları için muhteşem bir parkur sunsa da yeterince deneyiminiz olmadığını düşünüyorsanız çeşitli rehberlik hizmetlerinden yararlanmak mümkün. Parkın ayrıca İsveç'in yerlileri olan Sami Halkı'nın da yerleşim alanı olduğunu belirtelim.

Ayrıca? Sarek Parkı'na yazın erken dönemlerinde giden gezginler geceyarısı güneşini izleme ayrıcalığına erişebilirler. 1788'de inşa edilen ve hala aktif olarak kullanılan Alkavare Kilisesi parkın görülmesi gereken nadir binalarından bir tanesi. Yazın eriyen buzullarla coşan nehirler, derin vadiler, zengin bitki örtüsü ve vahşi yaşam, yazın sıcağına muhteşem bir tezatla karşınıza dikilen bembeyaz tepeleriyle doğa tutkunlarının gözlerini yaşartacak denli güzel olan parkta kano, helikopter turları,  balık avlama gezileri gibi pek çok doğa odaklı yan etkinlikler mevcut.

Destinasyon: Stockholm üzerinden trenle veya uçakla Bodo - Bodo'dan otobüsle Sarek Ulusal Parkı
Biletler: Pegasus'ta!

#yazdeyince: Festival!!
#yazdeyince aklımıza gelen ve kalbimizi hop hop attıran ilk düşüncelerden biri elbette dünyanın dört bir yanında gerçekleşen büyük ölçekli müzik festivalleri.  Her birinin line-up'ı birbirinden leziz bu festivallerden sizin için seçtiğimiz iki festival ise MELT Festival ve Malmöfestivalen.

MELT Festival - Almanya

Image


Image

Nerede? Melt Festivali 1997'den beri Almanya'nın Dessau şehrine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ferrapolis 'de gerçekleşiyor. Eski bir kömür madeni olan bölgede şimdi endüstriyel geçmişi hatırlatan devasa ve terkedilmiş iş makineleri bulunuyor. Gremminer Denizi'ne doğru uzanan bir burnun tam ucunda yer alan festival alanı katılımcılara doğa ile endüstrinin birleştiği, oldukça özel bir manzara sunuyor.  Festival alanına Berlin'den kalkan otobüsler ile ulaşmak mümkün.

Kimler var? Kimler yok ki diye sorsak daha doğru olur. Portishead, Röyskopp (&Robyn) gibi baba isimlerin yanı sıra Fuck Buttons, Whomadewho,  Planningtorock,  Omar Souleyman,  Erol alkan gibi şahsi favorilerimizle dolu tam 113 (yazıyla yüz on üç) isimlik bir line up söz konusu. Kısacası sizi dans ettirecek, büyüleyecek ve şaşırtacak performanslardan hangi birine yetişeceğinizi şaşırabilir, bilinmedik yeni keşiflerle bu festival macerasını tamamlayabilirsiniz. Line -up hakkında ayrıntılı bilgi için buradan.

Ayrıca... Onca müzik, dans ve eğlenceden vakit bulabilirseniz  festival alanına yaklaşık 15-25 kilometre uzaklıklarda çeşitli gezilesi ve görülesi yerlerin mevcut olduğunu söyleyelim: 24 kilometre uzaklıktaki 20 yüzyıl estetiğinde önemli bir rol üstlenen dizayn okulu Bauhause'a bir gün ayırabilirsiniz. Ya da 15 kilometrelik bir yolculukla Kıta Avrupası'nın en büyük İngiliz bahçelerinden biri olan Wörlitzer Parkı'nda 18. yüzyıl Avrupa aristokrasisinin ihtişamlı dünyasına doğru yol almak mümkün. 

Destinasyon: Berlin üzerinden servis otobüsleri ile Ferrapolis
Biletler? Pegasus'ta!

Malmöfestivalen - İsveç

Image


Image


Nerede? İsveç'in en genç nüfuslu kentlerinden biri olan Malmö, şehirde yer alan iki üniversite nedeniyle yoğun bir öğrenci nüfusuna da sahip. 1985 senesinden bu yana her yaz gerçekleştirilen Malmöfestivalen ise sanatın, müziğin ve eğlencenin yaz sezonuna dair kuvvetli adreslerinden bir tanesi. Bu yaz 15-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek festivalin en önemli özelliklerinden bir tanesi ise tamamen ücretsiz oluşu! 

Kimler var? Malmöfestivalen 2014 programı henüz tam olarak açıklanmamış olsa da şimdiden resmi açıklamalar arasında yer alan isimler heyecan verici. Warpaint, Charlie XCX, First Aid Kitt, Sun Kill Moon bu isimlerden sadece bir kaç tanesi.

Ayrıca... Malmöfestivalen sadece müzik değil aynı zamanda bir sanat ve şehir festivali. O nedenle festival süresince hem sokak sanatına dair etkinlikler hem de pek çok sergi katılımcılara ücretsiz olarak açık olacak. Çevresel sürdürebilirlik konusuna önem gösteren festival kurucuları ayrıca pek çok vejetaryen yemek atölyeleri düzenlemekte. Biraz önce bahsettiğimiz gibi genç nüfus nedeniyle oldukça canlı bir gece hayatına sahip olan kentte eğlence konusunda açıkta kalmayacağınızı garanti edebiliriz. İskandinavya sularında serinledikten sonra deniz kenarında bulunan saunalarda ter atmak, şehirde oldukça yaygın olan kaykay pistlerinde gerçekleşen şovları izlemek aklımıza gelen keyifli alternatif aktivitelerden bir kaç tanesi.

Destinasyon: , Stockholm üzerinden otobüs, uçak veya trenle - VEYA çok yakın olması nedeniyle Kopenhag üzerinden uçak veya trenle Malmö
Biletler? Pegasus'ta


#yazdeyince: Sörf!!
Yazın bir diğer tutkusu da deniz sporları elbette... Son yıllarda Türkiye sahillerinde de hızla yayılan dalga, kite, rüzgar sörf dallarını başka sularda denemek nasıl bir fikir mesela? Güney Avrupa  sahilleri kilometrelerce uzunluktaki kumsallarıyla her türlü deniz sporu meraklısına sonsuz olanak sunuyor.  Özellikle Fransa'nın yüz ölçüm olarak en büyük 2. departmanı Landes'in Atlantik'e bakan sahil şeridi Côte d’Argent (Gümüş Kıyı) yaz aylarında dünyanın dört bir yanından sörf meraklılarının rotasını çevirdiği bölgelerden biri.

Element Called Water - Fransa

Image


Image



Nerede? Paris'ten veya Marsilya'dan hızlı trenle bir kaç saat içerisinde ulaşabileceğiniz Landes'in tüm batı kıyısı sayısız sörf temalı kamp alanları ve birbirinden güzel tatil köyleri ile büyüleyici bir zaman vaat ediyor. O kadar çok göze güzel gelen opsiyon var ki aralarından birini seçmek zor. Bizim gözümüze kestirdiğimiz ise sörf tahtasını kaptığımız gibi sahile koşmayı düşleten videosuyla Element Called Water isimli kamp oldu... 

Ayrıca... Hossegor kasabası popüler sörf destinasyonlarından bir tanesi. Elbette gündüzleri sörfün hakim olduğu sahil şeridi akşamları pek çok spontane parti ile şenleniyor. Kasabanın içinde ise barların, alışverişin, harika lokal restoranlarla efsanevi Fransız mutfağının cazibesi söz konusu.

Destinasyon: Paris veya Marsiyla üzerinden tren - otobüs veya kiralık araçla Landes / Hossegor
Biletler? Pegasus'ta!

#yazdeyince: Tüplü Dalış!!
Deniz sporlarından devam edelim dedik ve bir başka yaz macerası olan tüplü dalış alemlerine daldık. Pegasus destinasyonları arasında tüplü dalış tutkunları için pek çok opsiyon mevcut, ancak bizim en çok ilgimizi çeken farklı ve zengin su altı dünyası ile Güney İtalya kıyıları oldu. Özellikle sadece ismiyle dahi insanı cezbeden ve merak uyandıran, "Christ of the Abyss", sadece 18 metrelik derinlikte yer alması nedeniyle gerek ileri gerekse başlangıç düzeyindeki dalgıçlar için unutulmaz bir dalış deneyimi sunuyor.

Güney İtalya Kıyıları ve Sardinya Adası - İtalya

Image



Nerede? Güney İtalya kıyıları boyunca çeşitli seviyelerde tüplü dalış lokasyonları mevcut. Camogli ve Portofino arasında, Liguria'da bulunan "Christ of the Abyss" bunlardan yalnızca bir tanesi. Örneğin Sardinya Adası tüplü dalış için Avrupa'nın en gözde destinasyonlarından biri. Daha tecrübeli dalgıçlar Smeralda Kıyısı'nda bulunan Secca del Papa of Isola Tavolara'nın dev granit yapılarını keşfederek veya Grotta Nieda'nın labirent mağaralarında gezinerek büyülenmek isteyebilirler.

Ayrıca? İtalya kıyıları elbette bir tüplü dalış tatilini çeşitli ayrıntılarla zenginleştirmek için ideal bir seçim. Özellikle Sardinya Adası'nda sayısız tarihi kalıntılar, antik kent ve yıkıntılar mevcut. İlk akla gelenler arasında Monte d'Accoddi, Nuragic Medeniyeti Yıkıntıları, Roma ve Bizans dönemine ait yerleşkeler var. Turistik bir merkez haline gelmiş olan adada dalmaktan arta kalan zamanınızda yapabileceğiniz yürüyüş turları ile tatilinizi hem deniz altı hem de yer üstünün büyülü alanlarına bir gezi haline getirmeniz mümkün.

Destinasyon: Roma üzerinden uçakla Günay İtalya Kıyıları - deniz otobüsleri ile Sardinya Adası.
Biletler: Pegasus'ta!

 

ÖNCEKİ Bu ay ne izlesem? SONRAKİ Kızlarımız PepsiCo ile Okuyor!
Bu yazıyı paylaş