Bu iki ay ne izlesem?

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Bu iki ay ne izlesem?

Hazırlayan: Melikşah Altuntaş, İllüstrasyon: Burak Dak
ÖNCEKİ En yakın festivale beklediğimiz 10 Amerikan bağımsızı SONRAKİ Memleketin yeni tiyatro oyunları

Yaz rehavetinin sinema salonlarına hepten çöktüğü temmuz ve ağustos aylarında büyük bütçeli Hollywood aksiyonları ile uzun süredir beklediğimiz bağımsız yapımlar vizyona akın ediyor.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

İKİ AYIN FİLMİ
THE ROVER
4 Temmuz
* İlgi çekici kısa filmleri sonrasında ilk uzun metrajlı sinema filmi Animal Kingdom’la 2010’da büyük övgü toplayan ve yolu Oscar’a kadar uzanan David Michod’ın son filmi.
* Prömiyerini geçtiğimiz mayıs ayında Cannes Film Festivali’nde yapan The Rover, ayağının tozuyla vizyona giriyor.
* Başrollerini Guy Pearce ve Robert Pattinson’ın paylaştığı bu post-apokaliptik suç dramı, ekonomik bir çöküşün yaşandığı bir gelecekte, elinde kalan tek şey olan eski bir arabayı çaldırdığı hırsızlardan birinin kardeşini rehin alarak tehlikeli bir çatışmanın içine düşen yalnız bir adam odaklanıyor. Emin olun film bile bu cümleden daha az karmaşık.
* Yaklaşık 13 milyon dolara mal olan film, Amerika’da gösterime girdiği ilk haftasonunda yalnızca 70 bin dolar hasılat yaparak yapımcılarını hayal kırıklığına uğratsa da eleştirmenlerden ortalamanın üzerinde yorumlar aldı.
* Sinema yazarlığından gelme yönetmen Michod, bugünlerde Amerikan kablolu televizyonu Starz için çekmekte olduğu Flesh and Bone adlı diziyle ilgileniyor.

Guy Pearce’ın dışarıdan gelen tehdide karşı eline silahı aldığı dört film:
-Memento (2000)
-The Proposition (2005)
-The Hurt Locker (2008)
-Lockout (2012)

Sarı rengin hâkimiyetinde beş post-apokaliptik macera:
-Mad Max (1979)
-Twelve Monkeys (1995)
-I Am Legend (2007)
-Wall-e (2008)
-The Road (2009)

Image

İKİ VİZYON MUCİZESİ

WISH I WAS HERE
1 Ağustos
*2004 yapımı pek sevilen Amerikan bağımsızı Garden State’e yazar ve yönetmen olarak imza atıp başrolüne yerleşen Zach Braff’in uzun süredir beklenen yeni filmi.
*Seyircinin dokuz sezon süren televizyon efsanelerinden Scrubs’ın başrolü olarak tanıdığı ve diziyle üç Altın Küre, bir de Emmy adaylığı kazanan Braff’in yönetmenliğe hepten ısındığı bu ikinci sinema filmi, prömiyerini Sundance Film Festivali’nde gerçekleştirmiş ve izleyiciler tarafından epey sevilmişti.
*35 yaşında bir adamın iş ve aile hayatını yeniden gözden geçirip, hayatında ikinci bir sayfa açtığı filmi gerçekleştirebilmek için Braff, internet üzerinden başarılı bir bağış kampanyası düzenlemiş ve film için önemli miktarda parayı bu yolla toplamıştı.
*Kate Hudson, Jim Parsons, Josh Gad ve Mandy Patinkon gibi isimlerin de başroldeki Braff’e eşlik ettiği bu bağımsız komedi, eleştirmenler nezdinde ikinci bir Garden State coşkusu yaratmasa da önemli ölçüde beğenildi.

Zach Braff’in üç konuk oyuncu performansı:
-Woody Allen’ın 1993 tarihli suç komedisi Manhattan Murder Mystery’de Allen-Keaton çiftinin oğlunu canlandırarak, tek bir sahnede kısacık görünmüştü.
-Başrolünde Courtney Cox’un yer aldığı Cougar Town’da pizzacı rolünde tek bölümde yer aldı.
-Arrested Development’ta Phillip Litt adlı sinir bozucu karakteriyle 2005 ve 2006’da birer bölümde göründü.

Image

BU İKİ AY AYRICA,
*Kelly Reichardt’ın yeni harikası Night Moves, 4 Temmuz’da,
*Geçtiğimiz Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’nın sahibi olan Black Coal, Thin Oce, 11 Temmuz’da,
*Başrolünü Mia Wasikowska ile Adam Driver’ın oynadığı Tracks, 18 Temmuz’da,
*Yılın en ilgi çekici gerilimlerinden The Signal, 18 Temmuz’da,
*Sylvian Comet imzalı Attila Marcel, 1 Ağustos’ta,
*Luc Besson’un Scarlett Johansson’lı son filmi Lucy, 8 Ağustos’ta,
*Cesar ödüllerini silip süpüren Me, Myself and Mum, 15 Ağustos’ta,
*ve Philip Seymour Hoffman’lı A Most Wanted Man, 22 Ağustos’ta vizyona giriyor.

Image

TELEVİZYONDA NE İZLESEM?
YAZ SEZONU BOMBALARI
Eylülde başlayacak yeni sezon öncesi kanalların yaz dönemi için hazırladığı leziz dizilerden birkaçı şöyle:

THE LAST SHIP (TNT): Başrolünde Grey’s Anatomy’den tanıdığımız Eric Dane’in yer aldığı bu 10 bölümlük post-apokaliptik drama, yapımcılığını Michael Bay’in üstlendiği, dolayısıyla aksiyonun tavan yaptığı epik bir dizi.

THE LEFTOVERS (HBO): 29 Haziran’da ilk bölümüyle ekrana gelen bu kayıplar hikâyesi, başrolde Justin Theroux, Liv Tyler ve Christopher Eccleston gibi isimleri izleyeceğimiz 10 bölümlük sarsıcı bir drama.

THE HONOURABLE WOMEN (BBC TWO): 3 Temmuz’da başlayacak ve sekiz bölüm sürecek bu mini dizi, başrollerde Maggie Gyllenhaal ve Stephan Rea’yı izleyeceğimiz ve İsrail’den Batı Şeria’ya uzanan, politik soslu bir macera gerilim.

EXTANT (CBS): 9 Temmuz’da yayınlanmaya başlayacak olan ve başrole Halle Berry’i taşıyarak merak ve heyecan duygularımızı harekete geçiren bu 13 bölümlük bilimkurgu dizisi, bir yıllığına yalnız başına gittiği uzay görevinden hamile bir şekilde dönen Molly adlı bir astronotun gizemli hikâyesini konu alıyor.

ÖNCEKİ Mezarına Tüküreceğim 2 İlan SONRAKİ Memleketin yeni tiyatro oyunları
Bu yazıyı paylaş