15 maddede Jesse Eisenberg

Bu yazıyı paylaş
İçerik

15 maddede Jesse Eisenberg

Yazı: Tuba Altuntaş, İllüstrasyon: İsmail Berkel
ÖNCEKİ Oregon'da bir mit bükücü: Kelly Reichardt SONRAKİ En yakın festivale beklediğimiz 10 Amerikan bağımsızı

Bu ay iki filmle birden (The Double ve Night Moves) vizyonda karşımıza çıkan Jesse Eisenberg’in aşırı utangaçlık, yanaklara hücum eden alyuvarlar, asosyallik ve taramalı tüfek gibi konuşarak anlaşılamamayla mücadele ettiği hayatını ve bu hayatın perdeye yansıyan oyunculuğunu nasıl etkilediğini 15 maddede sizler için özetledik.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. Kimselerden saklayamadığı utangaçlığının altında annesinin doğum günü partilerinde profesyonel palyaço olarak çalışması yatıyor olabilir.

2. Sekiz yaşından beri davul çalan Eisenberg, her asosyal gibi hayvan beslemekten (özellikle de kedi) ve bisikletle uzun gezintiler yapmaktan hoşlanıyor.

3. Eisenberg’in kedilere olan düşkünlüğü, terk edilmiş hemen her kediyi evine götürme noktasında. Conan O’Brien’a katıldığında hayatının temelde, yalnızca kedilere bakmak ve onları temizlemekten ibaret olduğunu söylemişti.

4. Doğaya düşkün bir çevre dostu olarak bilinen Eisenberg, Modern Family dizisine konuk olduğu bölümde, dizi yazarlarının kendisinin bu özeliğiyle alenen dalga geçmesine izin verecek kadar yüce gönüllü bir insan.

5. The Double filminde başrolü paylaştığı Mia Wasikowska ile sette tanıştıktan kısa bir süre sonra aşka yelken açtılar. Wasikowska’yı da bu ay Eisenberg gibi iki filmde birden izleyeceğiz. The Double dışında Tracks’te de başrolde kendisi var.

6. Eisenberg aynı zamanda gerçek bir obsesif kompalsif. Parmak uçlarına garip garip dokunma, çizgilere basmadan yürüme ya da ilk kez bastığı bir zemini ayaklarının her noktasıyla dokunma gibi temel obsesif bozuklukları bünyesinde barındırıyor kendisi.

7. Henüz bu kadar ünlü olmadan önce 2001’de oynadığı Dr. Pepper reklamında bir alışveriş merkezinde yığınlar altında kalıp büyük bir seferberlikle hayatı kurtarılan, bu sırada da iç çamaşırı çıktığından tüm ülkede Butt-Naked Boy olarak ünlenen bir ergeni canlandıran Eisenberg senelerce “kıçı açık çocuk” olarak tanındı. Fakat Eisenberg’ü esas delirten sokakta hâlâ bu isimle çağırılması değil, akranı oyuncu Michael Cera ile sıkça karıştırılması.

8. Son on yılda çok sayıda filmde önemli roller üstlenen Eisenberg’in 30 yaşına kadar çalıştığı yönetmenler arasında Woody Allen, David Fincher, M. Night Shyamalan, Noah Baumbach, Wes Craven ve Michael Hoffman gibi isimler yer alıyor.

9. Oscar’a aday gösterildiği The Social Network filminde Facebook’un yaratıcısı Mark Zuckerberg’in gerçek hayatını canlandıran ve izleyen herkesi kendine hayran bırakan Eisenberg’in bir Facebook hesabı yok.

10. İlk kez 2009’da, Zombieland filminin çekimlerinde duyduğu Facebook’un ne olduğunu kendisine bir set çalışanı uzun uzun anlatmak zorunda kalmış ve The Social Network teklifi geldiğinde de Facebook hakkındaki bilgisi bu set çalışanının anlattıklarından ibaretmiş.

11. Eisenberg’in canlandırdığı tek Harvard mezunu karakter Mark Zuckerberg değil. Eisenberg, bir diğer gerçek hayat hikâyesine dayanan The Hunting Party’de de Harvard mezunu Benjamin Strauss’ı canlandırdı.

12. Eisenberg The Social Network’le Oscar’la birlikte kazandığı tüm adaylık ve ödüller sonrasında büyük şoklar yaşamış. Zira kendisi filmin çekimleri tamamlandıktan sonra oyunculuk konusunda ciddi şekilde çuvalladığını düşünmüş ve bu filmdeki performansından dolayı uzunca süre epey utanmış.

13. David Fincher, The Social Network’ün giriş sahnesindeki Zuckerberg’in, Rooney Mara’nın canlandırdığı kız arkadaşından ayrılma sahnesine 99 tekrar almış. Yani Eisenberg, Rooney Mara’dan 99 kez üst üste ayrılmak zorunda kalmış ve bu konuda sesini çıkarmamış.

14. 2005’te oynadığı The Squid and the Whale’de Pink Floyd efsanelerinden “Hey You”yu seslendiren Eisenberg, seslendirme yaptığı animasyon filmleri Rio 1 ve 2’de de birer şarkı söyledi.

15. En yakın arkadaşlarından biri The Amazing Spider-Man serisinin yıldızı Andrew Garfield olan Eisenberg’ün, yer alacağı ilk süper kahraman filmi 2016’da izleyeceğimiz Batman v Superman: Dawn of Justice filmi olacak. Eisenberg filmde ünlü düşmanlardan Lex Luthor’u canlandıracak.

ÖNCEKİ Oregon'da bir mit bükücü: Kelly Reichardt SONRAKİ En yakın festivale beklediğimiz 10 Amerikan bağımsızı
Bu yazıyı paylaş