#C2CISTONIGHT 18-19 Nisan’da İstanbul’da!

Bu yazıyı paylaş
İçerik

#C2CISTONIGHT 18-19 Nisan’da İstanbul’da!

Yazı: Cem Kayıran, Altay Aydemir
ÖNCEKİ Kaşlar Fatima Al Qadiri için kalkıyor SONRAKİ Daha bilinçli ama hâlâ keyifli: Chet Faker

Geçen sene Holy Other, Ben Frost ve Jon Hopkins başta olmak üzere birbirinden yetenekli elektronik müzik sanatçılarını canlı izleme fırsatı bulduğumuz Club to Club İstanbul etkinliğinin beşincisi 18-19 Nisan’da İstiklal Caddesi’nde yer alan müzik mekânları Babylon, Salon İKSV, Peyote, Kiki Sıraselviler, Pixie ve Club Kareoke’de gerçekleşecek.

18 Nisan Cuma akşamı Salon İKSV’deki açılış konseriyle başlayacak #C2CISTONIGHT, 19 Nisan cumartesi günü Kontraplak, Robinson Crusoe Kitabevi, Analog Kültür, Urban Cafe gibi mekânlarda yapılacak mini etkinliklerle tüm güne yayılarak devam edecek ve pazarın ilk ışıklarıyla son bulacak.

Bu seneki #C2CISTONIGHT kapsamında izleme fırsatı bulacağımız sanatçıları “kim, ne zaman, niçin” gibi sorularla tanıttık.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Image

ONEOHTRIX POINT NEVER
Son yıllarda ambient ve drone denilince akla gelen ilk isimlerden olan ABD’li sanatçı Daniel Lopatin. 2007 yılından beri sekiz stüdyo albümü yayınlayan Lopatin'in geçen yıl yayınladığı son albümü R Plus Seven'a Bant Mag. 2013'ün en iyi müzikleri listesinde de yer vermiştik.
Ne zaman: 18 Nisan
Niçin izlenmeli: Yayınladığı her çalışmayla dinleyicileri başka diyarlara sürükleyen bu harika adam ayağımıza kadar gelmiş. Gidilmemesi yıllarca boğuşacağınız bir pişmanlığı beraberinde getirebilir!
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: Zebra

Image

MOUSE ON MARS
Kariyerinde 21 yılı geride bırakan Alman ikili Mouse on Mars, Thrill Jockey, Ipecac, Domino gibi plak şirketlerinden yayınladığı harika albümleri ve çok fazla katmanlı müzik anlayışlarıyla elektronik müzik sahnesinin her daim en özel gruplarından biri oldu. Grubun 21. yılı şerefine Tortoise, Tyondai Braxton ve Stereolab gibi isimlerin yer aldığı 21 Again isimli belgesel bu yıl vizyona girecek.
Ne zaman: 19 Nisan
Niçin izlenmeli: Bundan öncede İstanbul’da konser veren ikilinin canlı performansı her seferinde sürprizler barındırıyor. Harika synth tonları, kaliteli elektronikler ve epey hareketli canlı davullarla hem dinlemesi hem dans etmesi keyifli bir konser olacağı kesin!
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: Twift Shoeblade

Image

FOREST SWORDS
İngiliz müzisyen Matthew Barnes’ın sade beat’ler, gitar loop’ları ve atmosferik synthleriyle beslenen seykedelik projesi. Liverpoollu prodüktör bugüne kadar No Pain in Pop ve Tri Angle Records gibi yeni nesil elektronik müziğin önde gelen plak şirketleriyle çalıştı. Son uzunçaları Engravings, geçen yıl yayınlandı.
Ne zaman: 19 Nisan
Niçin izlenmeli: Hatırı sayılır müzik mecraları tarafından çağımızın en yetenekli prodüktörleri arasında gösteriliyor, canlı performansında kullandığı görseller ve atmosferik müziğiyle hoş bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: Thor’s Stone

Image

EVIAN CHRIST
Genç İngiliz prodüktör Evian Christ, son yılların hip hop / R&B sahnesinin en dikkat çekici işlerine imza attı diyebiliriz. Söz konusu janrları fazlasıyla House ve tekno unsurlarıyla süsleyen Evian Christ, Kanye West’in son albümü Yeezus’ta da birkaç şarkıda prodüktör olarak yer aldı. Son EP’si Waterfall, ağırlıklı olarak karanlık garaj soundundan oluşuyor.
Ne zaman: 19 Nisan
Niçin izlenmeli: İlk konserini 2012 sonlarında verdikten sonra çalmadık yer bırakmayan Evian Christ’ın canlı performansları için galiba en doğru tanım “halüsinatif” şeklinde olurdu. Önümüzdeki yıllarda ismini çok daha fazla duyacağımız bir genç yeteneği birinci elden deneyimleme fırsatı!
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: Salt Carousel

Image

THE HAXAN CLOAK
İngiliz prodüktör Bobby Krlic’in solo projesi olan The Haxan Cloak, drone, EDM, elektronika gibi yapısal olarak birbirine çok da yakın olmayan ama benzer şekillerde üretilen türleri tek potada eritiyor. Şimdiye kadar yayınladığı iki albümünde de, kendince yaptığı kokteylden lezzetli sonuçlar çıkarmayı başarıyor.
Ne zaman: 19 Nisan
Niçin izlenmeli: The Haxan Cloak’un müziği yer yer hipnotize eden yer yer uzuvlarınızı kontrolünüzün dışında hareket ettiren farklı uçlar barındırıyor. Canlı performanslarda farklı katmanların eklenmesi ve iyi ses kalitesiyle The Haxan Cloak konseri eşine az rastlanır bir deneyim hâline geliyor.
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: Excavation

Image

ZOMBY
Festival konuklarının bir başka İngiliz’i olan Zomby, 2007’den bu yana kısa aralıklarla yayınladığı albüm ve single’larla kendini fazlasıyla ispat etti. Actress, Panda Bear gibi isimlerle çeşitli çalışmalarda bulunan Zomby’nin 4AD etiketiyle yayınlanan son albümü With Love, modern UK garajını tanımlamak için bir sözlükten çok daha yardımcı oluyor!
Ne zaman: 19 Nisan
Niçin izlenmeli: Zomby’nin müziğinin olmazsa olmazı devasa basları tüm vücudunuzda hissetmek istediğinizi biliyoruz!
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: Horrid

Image

LUCY
Berlin'de yaşayan İtalyan DJ Luca Mortellaro'nun karanlık tekno projesi. Derin ve düşünceli setleri sadece kulüplerde değil, seçkin sanat mekânlarında da yankılanmış.
Ne zaman: 18 Nisan
Niçin izlenmeli: Kendi parçalarının yanısıra yaptığı remiksleri de eklediği, oldukça kaliteli setleri var. Tecrübesini de hesaba katarsak, gecenin en iddialı performansı olabilir.
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: 201 Phasing

Image

YOUNG ECHO SHOWCASE
Bristollu genç müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturduğu dub kollektifi. Oldukça kalabalık bir kadroya sahip olan kolektiften Jabu, Killing Sound ve Vessel’i izleyeceğiz.
Ne zaman: 19 Nisan
Niçin izlenmeli: Young Echo’nun derin baslarıyla yaratacağı yoğun atmosfere kendinizi bırakıp sakin bir yolculuğa çıkarak rahatlayabilirsiniz. Fakat dikkatli olun, bu yolculuk zaman zaman gerilimli tınılarda seyredebilir!
Gitmeden önce dinlenmesi gereken şarkı: Nexus

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Ayrıca 19 Nisan günü Bant Mag.’in de Club 2 Club kapsamında bir etkinliği olacak. Bant Mag. Mekân’ı bir günlüğüne Kiki Sıraselviler’e taşıyacağımız etkinlikte, bugüne kadar düzenlenen sergilerden baskıları, Bant Mag. Yayınları’nın ilk kitabı olan Oturduğum Yerden’i ve basılı-kısa-beleş Bant Mag. dergilerini bulabilirsiniz. Aynı günün akşamında da Kiki Sıraselviler’de Efterklang’dan Casper Clausen ve Bant Mag. DJ’leri kabinde olacak!

ÖNCEKİ Kaşlar Fatima Al Qadiri için kalkıyor SONRAKİ Daha bilinçli ama hâlâ keyifli: Chet Faker
Bu yazıyı paylaş