Teftiş: Bu ay ne dinlesem?

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Teftiş: Bu ay ne dinlesem?

Yazı: Aycan Taşyürek, Altay Aydemir, Leyla Aksu, Emre Berberoğlu
ÖNCEKİ Dinleme Odası'ndan Haber Var SONRAKİ 2013'ün En İyi Filmleri (50-11)

Image

Xiu Xiu – Nina / Merge (Albüm)
+ Sadece bir günde kaydedilmiş olmasına rağmen yaratıcı tonlarda ama duru bir albüm. Nina Simone şarkılarını değişik tınılarda ama şarkıların esas hissiyatını da kaybetmeden dinlemek sizi ayrı bir memnun edecek.
- Hâlihazırda depresif olan Nina Simone şarkıları Jamie Stewart’ın vokalleri ile birleştiği için fazla dozda alındığı zaman intihar eğilimine neden olabilir. A.T

Image
islandman – Following / (EP)
+ Yerli ambient denilince akla gelen ilk isimlerden islandman, samimî tonlardaki loopları, minimal davulları ve atmosferik synthleriyle ortaya çıkan müziğiyle bir kez daha karşımızda.
- Her ne kadar samimî olsalar da bazı looplar fazla uzun sürebiliyor. A.A.
“Tawhid”

Image

Higgins Waterproof Black Magic Band – Higgins Waterproof Black Magic Band / ZNA Records (EP)
+ Tunde Adepimpe'nin yeni grubu ismi bol kepçeden verdiği gibi gitarlarıyla da cömert davranıyor. Her şarkıyla biraz daha canlanan, gevşek, karanlık, muhteşem vokalli, keskin ritimli, drone'a meyilli bir seçki sunuyor.
- Pek olumsuz bir tarafı yok, ama içinde kaybolması kolay, daha yerleşmekte olan bir ses sanki. Bir de isimlerini aklımızda tutabilsek! L.A.
“Mad Lifeline

Image

Hammock – Oblivion Hymns / Hammock Music (Albüm)
+ Hammock’un gitar, tuşlu ve yaylı çalgılar kompozisyonunda yaylı çalgıların baskınlığını arttırdığını gördüğümüz Oblivion Hymns, ruhunuzun derinliklerine kadar işleyen, son derece kuvvetli ve fazlasıyla derin bir albüm.
- Çok fazla dinlemek çeşitli yan etkiler yapabilir. A.A.
“In the Middle of This Nowhere”

Image

Nick Cave & the Bad Seeds – Live from KCRW / Bad Seed Ltd (Albüm)
+ Adının “live” olmasından dolayı seyirci vızıltısı, şarkı eşlik etmesi mi çekeceğiz diye önyargılı yaklaşmayın. Sadece şarkı aralarındaki alkış seslerine umursamazsanız keyifle dinlenecek bir albüm.
- Hiç yeni beste yer almaması nedeniyle hafiften hayal kırıklığı yaşatmadı değil. A.T.

Image

Burial – Rival Dealer / Hyperdub (EP)
+ Şöyle bir silkelenmemizi sağlayan güçlü ve sert geçişler, nokta atışı sample’lar ve dinlerken fütursuzca dans etmek isteyeceğiniz bir 28 dakika.
- Burial sevmeyenlerin (?) takdir etmekte zorlanacağı bir EP. E.B.   
“Rival Dealer”

Image

Breton – Force of Habit / Believe Records (EP)
+ Aksanlı vokalleri ve aksak davul ritimleriyle tanıdığımız Londralı grup Breton, yeni çalışmalarıyla da dinleyicisini tatmin etmeye kaldığı yerden devam ediyor.
- İki albüm arası yayınlanan bir EP için müzikal bakımdan yeterince iyi durumda, negatif bir yanı yok gibi. A.A.
“ENVY”

Image

Glen Hensard – Drive all Night / Anti (EP)
+ Üç yeni şarkı ve bir cover’ından oluşan EP, Glen Hensard’ı önceden duymuş, dinlemiş olanların sürprizle karşılaşmayacağı sakin ve tatlı bir albüm. Bruce Springsteen cover’ı “Drive All Night”ta Hensard’a Eddie Vedder ağbimiz, Jake Clemons ve Joe Henry’nin eşlik etmesi de yanında hediyesi.
- Dört şarkıyı da dinleyip tadı damağınızda kalınca biraz daha bekleyip keşke albüm yapsaydın ya Glen diye düşünebilirsiniz. Ayrıca yaratıcı bir şeyler dinlemek, gitar-vokal ikilisi duymak istemeyenler bu albümü dinlemekten kaçınmalı. A.T.

Image

Marley Carroll – Sings / Bandcamp (Albüm)
+ Yarattığı geniş atmosfer, tropik melodiler ve arasıra şarkıya eşlik eden temiz gitar riffleri ile kış günü içimizi ısıtan nitelikte bir elektronik müzik albümü.
- Her şey iyi giderken bir anda araya giren can sıkıcı vokaller ve zamanla sıradanlaşan arka plan melodileri. E.B.
 “Speed Reader”

Image

Mind Spiders – Inhumanistic / Dirtnap Records (Albüm)
+ Mind Spiders'ın üçüncü albümü beklenmedik bir sürprizle âni punk patlamalarının arasına daha derin ve çarpık sesler, synthler katıyor, arada tempoyu yavaşlatıyor, bilim kurguyla süslenmiş, enerjiyle fışkıran bir dinleyiş sunuyor.
- Albümün ikinci yarısı biraz daha tanıdık, grup da genel olarak tekrarlanan akortlar ve reverb ağırlıklı 2-3 dakikalık garaj punk şarkılarına devam ediyor. L.A.
“Inside You

Image

Mouth Eerie – Pre-Human Ideas / (Albüm)
+ Synthesizer ve talkbox ikilisi eşliğinde Mouth Eerie’nin dünyasında geçireceğiniz sakin, huzurlu ve bir o kadar da kaygı dolu 42 dakikaya hazır olun.
- Aşırı düşük temposu biraz sıkıcı gelebilir. A.A.
“Lone Bell”

 

ÖNCEKİ Dinleme Odası'ndan Haber Var SONRAKİ 2013'ün En İyi Filmleri (50-11)
Bu yazıyı paylaş