2013 Göze Çarpanları: Saliha Yavuz

Bu yazıyı paylaş
İçerik

2013 Göze Çarpanları: Saliha Yavuz

Yazı: Saliha Yavuz
ÖNCEKİ KuirFest SONRAKİ 2013'ün Öne Çıkan Tiyatro Oyunları

GriZine proje ortağı, Artwalk Istanbul kurucusu ve sanat yöneticisi Saliha Yavuz, naçizane sanatçı keşiflerini, nedenleri ile birlikte sunar. Bol keşifli, sanatlı keşifli yıl olsun! 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

HUO RF

Image


"Never Without Me VII"  - Suluboya 

Kim: Son dönemde Zamanın İşaretleri adlı sergi serilerine imza atan sanatçı kolektifinin kurucusu ve sanatçılarından olan Huo Rf, Balıkesir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu. Hem birçok dergiye sanat yazıları yazıyor hem de Taner Ceylan’ın asistanlığını yapıyor. Yeni Zamanın İşaretleri sergisine hazırlanıyor.

Neden: Desen, resim, minimal desenleri, heykel, kolaj gibi farklı teknikleri, sim, vernik gibi malzemeleri kullandığı resimleri ile bilindik alışıldık resim dilinden başka bir dili var Huo Rf’nin. Beslendiği kaynaklar, sanatı hayatının odak noktası hâline getirmiş olması, romantik ve bir o kadar mantıklı bakış açısı ve heyecanını resimlerine dingin ve sade bir biçimde yansıtmayı başarabilen bir sanatçı.

http://huorf.tumblr.com/

 

GÖZDE ONARAN

Image


"Arka bahçeye gömdüm endişelerimi"  - tuval üzerine yağlıboya 

Kim: Boğaziçi Üniversitesi’nde psikoloji okudu. Üzerine NYU’da sinema yüksek lisansı yaparken sanat tarihi dersleri aldı, fotoğraf derslerinde asistanlık yaptı. Yetmedi, Amsterdam Üniversitesi Kültürel İncelemeler Enstitüsünde (ASCA) sinema üzerine doktora yaptı. İstanbul’a döndükten sonra Kadir Has ve Bilgi Üniversitelerinde görsel kültür, görsel okur-yazarlık ile film grameri dersleri verdi.

Neden: Tüm bu sinema dolu süreçte kendi kendine, how to videoları izleyerek resim yapmaya başlamış olması, tutkusunu takip etmiş olması. Senelerdir kendi kendini eğiten bu şahane yetenek temiz tekniği, dolu iç dünyası ve şahane kafası ile bu yılın en güzel keşfi.

https://www.behance.net/gozdeonaran

 

ONUR ERTİN 

Image


isimsiz - fotoğraf 

Kim: İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olmuş ama hep fotoğrafla iç içe bir hayat sürmüş, MFÖ’nün sahne fotoğrafçılığını üstlenerek profesyonel fotoğrafçılığa adım atmış. Doğayla olan ilişkisi ve 15 yaşında Budizm’le tanışması onu mistisizmin gizemli dünyasına dâhil etmiş.

Neden: Son dört yıldır çıktığı doğa yolculuklarında yaşadığı bu gizemi yansıtmaya çalışıyor. Soyut bir resim gibi görünen fotoğrafları, tanımlanmış anlardan sizi çıkarıp hayal etmeye sürüklüyor... Sadece belgesel bir gözle değil, resimsel bir bakışla da fotoğraflıyor.

http://www.behance.net/onurertin

 

SADİ GÜRAN

Image

Kim: Mimar Sinan Üniversitesi Tekstil Bölümü mezunu. Siz kendisini Bant Mag.’a çizdiği illüstrasyonlardan, Deniz Cuylan ve Senem Akçay ile hazırladıkları roman Netame’den tanırsınız. Minik model heykelleri, desenleri, suluboya ve akrilikle yaptığı resimleri ile yıllardır kimilerine üstat olmuş bir sanatçı.

Neden: Samimî, içsel ve farklı. Özellikle son dönem işleri. İllüstrasyondan başka, resimleri, yerleştirmeleri ve heykelleri ile bir kişisel sergide de görmek istediğimiz bir karakter. Yıllardır romantik romantik takip ettiğimiz, hadi bir ortaya çıksa diye beklediğimiz muhteşem adam.

http://sadidas.deviantart.com/

 

MURAT PALTA 

Image


 

Kim: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Grafik Bölümü mezunu, yurtdışında Huffington Post da dâhil birçok yayın tarafından fark edilmiş, Warner Bros tarafından bazı işleri basılmış, illüstrasyon ve dijital sanat üretiyor. Bir süre Barcelona’daymış ama şimdi buralarda.

Neden: Murat’ın işlerindeki incelik ve akıl dikkat çekici. Birbirinden tamamen farklı, baktığınızda farklı sanatçıların işleri sanacağınız serileri olması dolayısıyla da geniş bir yelpazesi olması mühim. Bir sanatçıda başka sanatçılar keşfetmek her zaman çok zevkli.

http://www.behance.net/muratpalta

 

GÖZDE ÇÖKLÜ 

Image


İsimsiz - kolaj 

Kim: Hacettepe Üniversitesi, Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdikten sonra aynı üniversitede resim bölümünün yüksek lisans programına başladı. Hep o tutkuyla yaşayıp, geç olsun güç olmasın diyen sanatçı adaylarından. Hâlâ okuyor, üretiyor.

Neden: Çocuksu gibi görünen ama rahatsız da eden, kusursuz kompozisyonuyla bir düzen de yaratan kolajları garip bir his yaratıyor, merak uyandırıyor. Her bakışta başka bir ayrıntıya takılmanıza neden oluyor. Çok temiz çalışıyor olması da önemli.

http://www.behance.net/jodokamca

 

PELİN TURGUT

Image

Kim: Biraz Bodrum, biraz İzmir’den sonra İstanbul’a demir atmış, Yeditepe Üniversitesi’nde önce Grafik Tasarım sonra Plastik Sanatlar Bölümü’nde yüksek lisansını yaptı. İkametgâh Kadıköy sergilerinde işlerine rastlamış olabilirsiniz. Şimdilerde bir animasyon ajansında background artist.

Neden: Çünkü gerçek ve masalsı. İşleri içinizi acıtır, bazen rahatsız edici gelse de bakmak istediğiniz, renkleri ile mutlu ve renkli, hissiyatı ile tekinsiz ve merak uyandırıcı.

http://pelinturgut.blogspot.com/

ÖNCEKİ KuirFest SONRAKİ 2013'ün Öne Çıkan Tiyatro Oyunları
Bu yazıyı paylaş