Sıkça Sorulan Sorularla Tektosag Records

Bu yazıyı paylaş
İçerik

Sıkça Sorulan Sorularla Tektosag Records

Röp: Emre Berberoğlu
ÖNCEKİ Carla Bozulich SONRAKİ Kelimelerden güçlü beat’ler: Sanebeatz

Tektosag Records hakkında bilinmesi gerekenleri sizin için öğrendik

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bağımsız bir plak şirketinden ziyade geniş bir kolektif gibi hareket eden Tektosag Records, bünyesinde barındırdığı onlarca yetenekli isimle yaptığı etkinlikleri, yayınladığı albümler ve derlemelerle birlikte kısa süre içerisinde epey kalabalık bir kitleye ulaşır hâle geldi. Hip hoptan drum’n’bass’e ağrılıklı olarak elektronik olan hemen her türü kapsayan Tektosag Records’a sıkça sorulan soruları yönelttik.

Her şey nasıl başladı?
Ankara'da Süleyman ağbinin (Shades) ortaokul-lise yıllarımızdayken ufkumuzu açmasıyla başladı. O küçük plak dükkânı bizim gibi daha birçok insan için bulunmaz bir kaynaktı. Onun sayesinde iyi müzik dinledik, eşzamanlı fanzinler çıkardık, bildiklerimizi sevdiklerimizi toplama kasetlerle, yazılarla paylaşmaya başladık.

Tektosag nasıl kuruldu?
2003'te Voconut adıyla Ankara'da benzer bir oluşumu başlatıp, sonrasında İstanbul'a taşımıştık. Voconut enerjisini kaybedince  2010'da Tektosag adıyla yeni bir başlangıç yapmak istedik. Başlarda yayınladıklarımızın tamamı arkadaşlarımızdan topladığımız parçalardan oluştu. Sonrasında genişleyerek bugünkü çeşitliliğe ulaştı.

“Tektosag” kelime olarak ne anlama geliyor?
Tektosaglar bugün Ankara'nın olduğu topraklarda yaşamış ve göç etmiş bir Kelt kavimi. Keltçe “hazine arayanlar” anlamına geliyor.

2010’dan bu yana Tektosag Records etiketiyle çıkan birçok farklı albüm ve proje oldu, bunlar arasında sizin açınızdan en unutulmazı hangisiydi?
Hepsi.

Yayınlanan albümler dışında İstanbul’un farklı noktalarında gerçekleştirdiğiniz etkinliklerle de adınızdan sıkça söz ettiriyorsunuz. Sizin açınızdan bu etkinliklerin önemi nedir?
Etkinlikler, hem yeni isimlerin seslerini duyurabilmeleri, hem de Tektosag sanatçılarını takip edip canlı dinlemek isteyenler için önemli bir fırsat. Her etkinlikte mümkün olduğunca farklı sanatçıya yer vermeye çalışıyoruz.

15 Mart Cumartesi günü Babylon’da düzenleyeceğiniz geceyle ilgili bize bilgi verebilir misiniz?
15 Mart günü Brainfeeder'dan Lapalux, Tektosag ailesinden de; Gantz, Da Poet, Dalt Wisney, Nodul, Klaustro, Tufan Demir ve Gökalp & Savai hem Babylon hem Lounge tarafında performans gerçekleştirecekler.

Davulun Sesi serisinden bahseder misiniz?
2011'de enstrümantal hip hop ağırlıklı Davulun Sesi alt etiketini kurduk. İlk iki toplamadan sonra bu albümlerde yer alan isimlerin de müziklerini yayınlamaya başladık. Davulun Sesi sayesinde hip hop camiasıyla yakınlaştık. Bu durum bizim için de büyük bir açılım oldu. 

Nasıl seçiliyor parçalar?
Bize gönderilen demolardan ya da keşfettiğimiz isimlerden beğendiğimiz parçaları beraber değerlendiriyoruz.

Bu yıl üçüncüsü yayınlanacak mı?
Evet bu yıl çıkarmak istiyoruz ama kesin bir tarih veremiyoruz henüz.

Tektosag 2014’e hızlı bir başlangıç yaptı ve Nodul’ün Balcony Beats albümünü yayınladı. Bu sene Tektosag Records etiketiyle başka hangi albümleri görebileceğiz?
Gökalp K & Savai'nin ortak albümü, Levni & Sloth Pallas'tan plak formatında yayınlanacak bir EP, uluslararası sanatçıların da yer alacağı bir “Acid” toplaması, Beto Narme'den bir EP ve Davulun Sesi 3 şimdilik planlar arasında.

Tektosag albümlerine nasıl ulaşılır?
www.tektosag.com'dan tamamına ulaşabilirsiniz.

Bir sanatçı/grup sizinle çalışmak istediğinde neler yapmalı?
Bizimle parçalarını e-mail ya da Soundcloud aracılığıyla paylaşabilirler. Yayınlanması için önerebileceğimiz bir formül yok, sound örneği yok. Fikirler ve müzikal birikim önem taşıyor.

Image


Image

Image

ÖNCEKİ Adalet İçin İlan SONRAKİ Kelimelerden güçlü beat’ler: Sanebeatz
Bu yazıyı paylaş